Ankara Klinik İç Mimarlık

Ankara Klinik İç Mimarlık

Ankara’da klinik iç mimarlık tasarımlarında önemli olan ilk konu temiz ve sağlığa uygun bir ortamın oluşturulması olacaktır. Klinik tasarımlarında ferah ve temiz bir ortam olması, hastaların bu şekilde kliniklerde huzur duymasına olanak sağlamaktadır.

Farklı tasımların yapılabildiği kliniklerin her birinin ortak özelliği, tasarımlarda kullanılmakta olan mobilyaların doktor ve hastalar için steril ve kullanışlı bir ortamda olmasıdır. Bu sebeple de çabuk bir şekilde temizlenebilen, kolaylıkla hijyeni sağlanabilen mobilyaların ve tasarım malzemelerinin seçilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Kliniklere gelen hastalar için tıbbi yardım alması son derece önemli olsa bile kliniğin tasarımlarının boğucu ve kötü bir havaya sahip olması durumunda zaten stresli olan hastalar daha fazla strese girebilmektedir. Bundan kaçınmak için de klinik tasarımlarının büyük bir titizlikle yapılması gerekmektedir.

Klinik Tasarımında Alanlar Nasıl Planlanmalıdır?

Klinik tasarımlarında alanların nasıl planlanması gerektiği birçok insan tarafından merak edilmektedir. Bu alanların planlanmasında uzman kişilerden destek almak son derece önemlidir. Klinik iç mimarlık konusunda alanlar planlanırken dikkat edilmesi gereken birkaç konu vardır. Kliniklerin bekleme odalarında yer alan koltukların birbirlerine çok yakın olması doğru olmayacaktır. Koltukların arasında mesafe olması, hastaların hijyeni ve konforu bakımından oldukça önemli bir konudur.

Bekleme odalarında çeşitli mikropların ve virüslerin türemesine müsait olan ortamlar olduklarından seçilen tüm mobilyaların ve sehpa gruplarının çok hızlı bir şekilde temizlenebiliyor olması son derece önemlidir. Bu tarz mobilyalar kullanarak hijyeni sağlayabilirsiniz. Klinik tasarımlarında ilk olarak doktorun ya da kliniğin uzmanlık alanının yansıtıldığı konusunda dikkatli olunması gerekmektedir.

Hastaların bekleme sırasında oluşabilecek streslerini azaltmak için bekleme odalarının tasarımlarında yer alan tablolar, heykeller, seramikler, bitkiler, dergiler bulunması önemlidir. Bu şekilde hastanın dikkatini dağıtarak stresinin azalmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bekleme alanlarında klinik sert bir havadan uzak olabilmesi için daha rahat bir görünüm verecek olan hareketli mobilyaların tercih edilmesi büyük avantaj sağlamaktadır.

Klinik tasarımlarında, hastaların strese girmesini engelleyen ve rahatlamasını sağlayan renkler ve malzemeler seçilmesi gerekir. Renklerin belirli bir etkisinin olduğunu söylememiz mümkün olacaktır. Bunun yanında aynı zamanda markanın kurumsal kimliği ve hedef kitlesine uygun renkler tercih edilmelidir.

Klinik tasarımlarında sabit yapı elemanları tasarlanırken döşemeler ve hareketli mobilyalar seçilmesi ile hastaların psikolojisi üzerinde olumlu bir etki bırakacak olan renk ya da malzemelerin kullanılması son derece önemlidir.

Klinik tasarımlarında doktorların ofis tasarımları, genel klinik atmosferinden uzak olmaması önemlidir. Markanın kurumsal kimliğinden ayrışmamasına dikkat edilmesi gerekir. Kliniğin içerisinde yer alan genel atmosferin doktorların odalarında da devam etmesi oldukça doğru bir hareket olacaktır. Yapılan tasarımların konsepti, kullanılan malzemeler, mobilyalar, doktorun tedavi alanı, hasta personası gibi alanlar kriterlere göre değişkenlik göstermektedir.

Kliniklerde en önemli yerlerden birisi olan resepsiyon bölgeleri hastaların ilk gördükleri ve iletişime geçtikleri alanlar olduğu için klinik tasarımlarında resepsiyon tasarımlarına öncelik verilmesi önemlidir. Resepsiyon çalışanlarının vazgeçilmez araçları arasında olan telefon, yazıcı, bilgisayar ve dosyalama dolaplarının eksiksiz bir şekilde yer aldığından emin olunması gerekmektedir.

Tüm bu alanlar hazırlanırken her birinin iyi bir şekilde gizlenmesine de dikkat etmelisiniz. Kliniğe gelen ziyaretçilerin bu görüntüyü görmemeleri için çok iyi bir şekilde saklanması oldukça önemlidir. Bu alanların tasarımlarının da kliniğin diğer alanlarındaki dekorasyon ile uyumlu olması gerekmektedir.

Her zaman ilk izlenim önemli olduğu için resepsiyon tasarımlarında kullanılmakta olan malzemeler, markanızın kimliğini direkt olarak yansıtan ve kliniğin marka değerini arttırmaya yarayan alanlardır. Bu nedenle de tasarımları oldukça önemlidir.

Klinik tasarımlarında dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Bu durumlara bağlı olarak en iyi tasarımları yaptırmak için Ankara’da klinik iç mimarlık konusunda hizmet veren firmalar ile iletişime geçebilirsiniz.

Klinik Tasarımlarında Aydınlatma Planı Nasıl Yapılmalı?

Klinik tasarımlarında aydınlatmaların bulunduğu alana ya da sektöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Birçok farklı sektörlerde klinik olduğu için tek bir doğru kabul edilir diyemeyiz.

Tedavi hizmeti verilen sektör, hedef kitle, bekleme alanları, muayene odaları gibi birden fazla etken olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada klinik tasarımı yapılırken aydınlatmanın nasıl olması gerektiğini iyi bir şekilde planlanabilmesi için bu alanda uzman olan kişiler ile çalışmanız doğru olacaktır.