Eczane İçin İç Mimarlık Hizmeti
Son yıllarda eczaneler yalnızca doktor muayenelerinin ardından alınan ilaçların satışının yapıldığı alanlar olarak sınırlı kalmamış ve aynı zamanda besin desteklerinin, ağız ve dış sağlığı ürünlerinin, anne ve bebek ürünlerinin, dermokozmetik ürünleri gibi birden fazla ürünü içerisinde bulundurmaktadır.
İnsan sağlığını bu kadar çok etkilemekte olan işletmelerin mekan içi fonksiyonların eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde işlediğinden emin olunması gerekmektedir. Eczane için iç mimarlık hizmeti konusunda kullanıcı üzerinde olumlu bir etki bırakacak olan estetik seçimler yapılması gerekmektedir.
Ankara’da yer alan eczaneler için iç mimarlık hizmeti sunulmaktadır. Sizlerde bu hizmetlerden faydalanmak için iletişime geçebilirsiniz. Öncelikli olarak kullanıcı ve lokasyon analizleri her tasarımda olduğu gibi eczane için iç mimarlık hizmetlerinde de yapılması gerekmektedir.
Eczanelerin bulunduğu konumda kullanıcıların hastaneden sonra kolay bir şekilde ulaşılabileceği yerlerde olması önemlidir. Çevrede bulunan diğer eczanelerin örneklerinin incelenmesi ve bu örneklerden bir adım önde olacak şekilde farklılıklar yapılarak iç mimarlık hizmetlerinden faydalanılabilir.
Gerekli olan tüm lokasyon verilerinin toplanmasının ardından kullanıcı profillerinin çıkarılması gerekmektedir. Sizi rakiplerinizin önüne geçirecek fark lokasyonda bulunamaz ise kullanıcı profillerinin profilleri ve bu profillere sunulan hizmet çeşitleri ile birlikte sağlanabilmektedir.
Yalnızca ilaç alışverişinin dışında kullanıcı profillerine göre seçilmiş olan diğer hizmetler ile kendinizi göstermeniz mümkün olacaktır. Bu hizmetler ile eczane için iç mimarlık hizmetleri yapılabilmektedir.
Eczaneler İçin İç Mimarlıkta Aydınlatma
Eczaneler için hem şık hem de konforlu çalışma alanları sunmak için mekan içi aydınlatma elemanlarında LED ışıkların tercih edilmesi gerekmektedir. İlaç raflarının tamamında ya da tavanda yer alan ışık bantları ile mekan içerisinde bütünsel bir aydınlatma sağlanırken aynı zamanda estetik ve modern bir atmosfer de elde edilmektedir.
Aydınlatma aynı zamanda mekanın çok daha temiz gözükmesini de sağlayabilmektedir. Seçilecek olan aydınlatma sistemlerinin ışık rengi ve konumları ile birlikte mekan içerisinde parlak alanlar oluşturularak temiz ve hijyenik bir görüntü ortaya çıkmaktadır.
Aydınlatma elemanları seçilirken dikkat etmeniz gereken nokta ise uzun periyotta kullanıcının üzerinde göz rahatsızlıklarına yol açabilecek düzeyde ışık kullanılmaması önemlidir.
Eczaneler İçin İç Mimarlıkta Renk
Sağlık sektöründe hizmet vermekte olan eczanelerde seçilmiş olan kalıplaşmış renkler yer almaktadır. Bu renkler sayesinde insan üzerinde yaratılan etki göz önünde bulundurularak yıllardır süren tasarım gelişmelerinde başarılı sonuçlar vermektedir. Bu şekilde ilk sıralarda tercih edilen renkler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sağlık sektöründe genellikle açık tonda olan renkler ile az miktarda canlı renklerin kullanıldığı görülmektedir. Buna örnek vermemiz gerekirse beyazın hakim olduğu mekanlar müşteride odak noktası oluşturulacak olan alanlarda mavi renkler, hardal sarısı, turuncu, mor ve yeşil gibi renkler doğru miktarda kullanılabilir.
Bu renkler kullanıcıların gözlerini yormadan alan içerisinde görsel bir iz oluşturarak hem de kullanıcının hafızasında iz bırakacak hem de eczane içerisinde özel odak noktalara çağrı yapmaktadır.
Renk seçimlerinde dikkat edilmesi gereken birkaç detay vardır. Bunlardan birisi kullanıcının gözünü yormayacak olan ton gruplarının seçilmesi olacaktır. Üstünde herhangi bir kir, toz ya da parçacık bulunduğu zaman gözükebilecek, bu sayede de temizlikte kolaylık sağlayacak olan renk tonlarının seçilmesi son derece önemlidir. Bu renkler özellikle de zemin, stant ve tezgahlarda kullanılmaktadır.
Eczaneler İçin İç Mimarlıkta Doku
Sağlık sektörü yapılarında kullanıcıların yapıya ilk girdikleri zaman karşılaşmak istedikleri görüntü kesinlikle temizlik olacaktır. Yapılan işlemlerin incelenen organizmaların, denekler ve buna benzer bir çok durum sebebiyle sağlık sektörü yapılarının her zaman hijyenik ve steril bir ortam olması önemlidir.
Eczane tasarımlarında kullanılacak olan dokuların hijyenik bir ortam oluşturacak dokularda olması önemlidir. Eczane tasarımlarında genel olarak parlak yüzeyli, temizlenmesi kolay olan, üzerinde kir birikmeyen dokuların terci edilmesi son derece önemlidir.
Eczanede satılacak olan ürünlerin depolanacağı mobilyalarda düz, kolay bir şekilde temizlenebilen ve aynı zamanda estetik bir görüntü elde edilmesi isteniyorsa tercihen yansıtıcı özellikte olan dokuların seçilmesi önemlidir.
Eczane içerisinde müşterilerin oturup dinlenebilecekleri alanlarda ise temizlik unsuru yine önemlidir. Müşterilerin sıra beklerden oturabilecekleri alanlarda ergonomik doku ve biçimler tercih edilmelidir. Bu noktada tüm bunları değerlendirdiğimiz zaman eczaneler için iç mimarlık hizmeti alarak eczanenin kullanışlı olması sağlanabilir.